Takk skar’ru ha!

I september kjøpte jeg meg ny laptop. En slik er relativt hyppig i bruk her, og siden jobbmaskina tok endelig kvelden etter månedsvis med uforutsigbar oppførsel så var det på tide. En som ikke jobber spesielt mye og dessuten er stabilt ustabil som arbeidstaker, kan ikke drive å få ny laptop fra arbeidsgiver. Og jeg måtte ha en. I alle fall ville jeg.

Så da ble det shopping. Heldigvis har småbruket egen privat leverandør av slikt utstyr og it-tjenester og greier, og det ble fikset på et blunk. Laptopen kom fra trønderland etter et par dager og undertegnede kunne igjen lese nettaviser og fylle internettet med diverse blogg og annet. Jeg er nok for gammal til å bli fortrolig med å bruke telefonen til alt det der.

I går var Yoda hjemme alene. Vi andre var på jobb. Yoda er en relativt sprø, sær, en smule lat og komplett mammadalt av en katt på ca 15 måneder. Også kalt terroristen eller Osama bin Katten. Ingen vet akkurat når han er født. Fødested var en relativt overbefolket, jeg mener overbekattet, låve et sted på bygda. Rundt 10.august i fjor, tipper dyrlegen. Men han har vært hos oss i et drøyt år.

En lang periode var huset kjemisk fritt for blomsterpotter, pynt, stæsj og andre løse deler. Rett og slett grunnet Yodas oppheng i slikt noe. Han klarte å knuse et par potter, tømme jord og vann over halve stuegolvet, samt surre seg inn i en lyslenke og styrte rundt som en selvlysende ufo i yngre alder. Levende blomster kan han også plukke. Fra vasen. Bra småbrukeren og undertegnede har såpass lang historie sammen at blomsterbuketter ikke opptrer så ofte her i huset. Og stjælt vann er aller best. Spesielt blomstervann. Ut over dette er han så kos atte.

I dag skulle jeg sette på nett-tv foran treningsapparatet. Tidligere blogging har forklart at min «jobbhverdag» nå delvis består av fysisk trening. Og når det ikke lenger er tv foran elipsemaskina, så må laptopen duge. Og den trenger strøm. Da jeg fikk hentet kabel og plugget den i var jeg klar til å begynne. Men den der laptopen ladet da ikke!?! Hva var galt? Jeg sjekket om støpselet satt i. Erfaring tilsier at brukerfeil av liknende type som regel er grunn til manglende fungering for tekniske innretninger her i huset. Det satt i. I både vegg og laptop.

Videre inspeksjon av kabel viste følgende:

Ikke lakrislisse,,,

 

Ok. Hovedmistenkt, faktisk eneste mistenkte, er Yoda. Det er den eneste her i huset som kan mistenkes å ta feil av kabel og lakrislisser. Laptopen ville ikke ha strøm gjennom det her. Forståelig nok. Heldigvis var katta ferdig kastet ut fra før. Ellers hadde han overhørt en del greier som de små trekantørene umulig kan ha godt av. It-leverandøren i Trønderland er på banen, og ny kabel kommer i posten om noen dager. Reststrømmen på laptopen holdt til nett-tv gjennom hele elipseøkta.

Kattedyret, også kalt terroristen, har ikke turt å se på matmor mer i dag. Han ligger på sofaen akkurat nå.

Kabel? Nei det har han ikke sett!

Osama bin Katten, aka Yoda.

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg