Jeg redder miljøet.

Dette bildet viser egentlig flere ting. Hver enkelt leser står selvfølgelig fritt til å fabulere. Men dette blogginnlegget konsentrerer seg altså om miljøaspektet.

Det både katta og du kanskje lurer på er: hva i all verden er det dere driver med nå?

Vel: sommerens ferietur skal i all hovedsak, det vil si i sin helhet, dreie seg om kanopadling. I kano trenger vi padlevester. Det fins det fryktelig mye forskjellig av. Her på bruket er vi som regel to stykker som padler. Vi har fire vester…. Skulle vel egentlig holde?

I helga kom vi på at vi i fjor sommer egentlig begynte å lure på om vi trengte nye. Og da er det vel på tide å vurdere å anskaffe de nå? Men må vi egentlig det? De to nyeste vestene våre ble raskt avskrevet. Rett og slett ræl. Den ene har en passform som ikke passer noen. Både småbrukeren, avleggeren og jeg får den vesten rundt øra når vi setter oss i kanoen. Og bevegelsesmulighetene, og dermed padleevnen, blir relativt dårlig. Den andre «nye» er av typen «drautenproppsåblåserdensegopp». Ikke spesielt god å ha på seg, og dersom du faller uti og må ta den i bruk, ja da må du kjøpe ny patron.

Da var vi tilbake på de to gode gamle fra HellyHansen. Dette er ikke egentlig reklame, men rett og slett en forbrukerferfaring.

Som bildet viser: de nøyaktig 40 år gamle padlevestene av type lekkert guloransje flyter. De trekker i alle fall ikke vann. Selv etter timevis i plaskebasseng. Konstruksjonen er latterlig enkel. De fungerer. Vektanslaget på vestene passer nok friluftsheidi noe bedre enn småbrukeren. Men i følge ham så gjorde ikke det så mye. Det kunne til og med ses på som en fordel. Dessuten er han så lang at vi får satse på at han når bånn om han detter uti.

Konklusjonen er dermed som følger: vi kjøper IKKE nye padlevester i år. Vi går for 40-åringene. La gå at øra nesten må av når de skal tres over hodet, men så gamle som vi er så hører vi ikke så mye allikevel, så det er det verdt!

Og miljøaspektet? Hva er egentlig mer miljøvennlig enn å bruke det man har! I 40år!

Så i helga reddet friluftsheidi miljøet. I alle fall bittelitt. Og jeg tar med hundepose. Ikke hund. Kanopadling har for øvrig veldig lite utslipp i seg sjøl. Bra det så det veier opp litt for hu som kjører dieselbil og fyrer helt vilt med ved.

Hva jeg som ikke har hund skal med hundepose kan du leser her:

Jeg har ikke hund.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg