Hva skjer’a?

Vårvibber, liksom…?

Plutselig så skjedde det. Etter det som kjennes som en rimelig lang periode med tilnærmet sprengkulde, i alle fall føles det som ei lang stund, så snudde det. I løpet av noen timer, kjentes det som. Snøhauger, skiløyper, kuldegrader, måneskinn og knirk under skoa ble erstattet med slaps, regn, blåholke og gråvær. Og vann! Masse vann!

I dag kom sola tilbake og med sol og varmegrader var det duket for en liten trugetur i nærskogen. Å utforske skogen til alle årstider og i all slags vær er gøy! Selv om trugeføret er så tungt at det kjennes mer som å bli sugd ned i snøen heller enn å flyte lett oppå, så er det mye å se.

Is og vann.

En gang en benk i det grønne. Nå – fossefall.

For to dager siden var det fortsatt vinter i skogen «min». Det er fortsatt snø, men vårstemningen begynner å bli mer enn påtagelig. Bekken er fortsatt frossen og full av is. Forskjellen nå er at det renner vann både under og oppå isen. For to dager siden rant det kun under. Islyktene jeg hadde på terrassen er borte. Regn og varmegrader har ekspedert dem. Gårdsplassen er en studie i is ispedd litt grus som har smeltet nedi. Med masse vann oppå.

Men det både ser, høres og lukter som vår! Det er helt ok. Og i morgen får nok varmedressen hvile. Må rote fram noe litt lettere. Tipptopptommelopp!

Hæ? Vår sa du? Og da skal jeg øve på å være ute? Særlig at jeg gidder å gå ut i det hvite der. Når du er 6 måneder og skal ut for første gang…

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg