5 tips til stranda.

Eller egentlig 5 tips til en vellykket strandtur for de som ikke tåler sol. Eller varme. For en som blir solbrent av ei litt for optimistisk værmelding og som får varmeutslett når temperaturen passerer 20 varmegrader. En som trives best i 15 varmegrader og med akkurat nok bris til at myggen holder seg vekk. En slik som meg.

 1. Bad. Bad. Mye og gjerne lenge. Uansett vanntemperatur. Dypp også hode. Effekten av bløtt hår holder i alle fall et kvarters tid. Da kan du bade igjen.
 2. Opphold i skyggen under for eksempel et tre kan anbefales. Eventuelt med medbrakt caps eller solhatt. Alternativet er å ligge i vannet konstant. Vi blir ikke brune allikevel, så solbading er helt meningsløst. Glem for all del ikke solkrem. Solfaktor 50 antakelig. Hadde det eksistert faktor 60, hadde sikkert det vært en god ide. Og husk: bad jevnlig.
 3. Godt lesestoff. Det blir ikke det samme uten. Er lesestoffet glemt blir det enda mer bading. Ellers blir det altfor kjedelig.
 4. Glem «i dag skal vi være på stranda hele dagen». Metningspunktet ligger et sted mellom 2 ½ og 3 timer. Overskrides dette kan bivirkninger som støl og vond kropp, heteslag, småkvalme og generelt ubehag med kraftig innslag av rastløshet inntreffe. Støl og vond kropp kommer i og for seg lenge før, men er lettere å takle uten alt det andre i tillegg. Legg inn mye bading i disse 3 timene.
 5. Skikkelig digg mat og drikke. Strandmat er en egen kategori. I dag besto menyen av vannmelon, nystekte baguetter, hummus, oliven, kjeks og chorizo. Og chips. Alltid chips. Nok vann er også et must. Noen liker god-morgen-yogurt eller pølser på engangsgrill observerte vi. Smak og behag. Det går fint an å eta konstant når man er på land. Ellers: bad.

Med alt dette i orden, samt øvrig tilnærming til konseptet slik bare årevis med solbrent skrott kan gi tilstrekkelig erfaring til, så ble det i dag 2 ½ time «stranddag» med avleggeren. Kvelden og morgendagen vil vise om faktor 30 holdt. Var tom for 50….

 

Strandmeny som kan anbefales.
0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg