Gratulerer med vel overstått!

Verdens beste land har hatt bursdag. Gratulerer. Gratulerer til Norge og gratulerer til alle oss som får tilbringe hverdagene våre her til lands. Til deg og meg og alle dere andre som på alle våre ulike vis er en del av det norske samfunnet. Vi er heldige som har frihet og ordninger som gjør oss trygge og ivaretatt. Ordninger som vi ser på som en selvfølge, men som i store deler av verden er en uoppnåelig drøm.

Jeg feiret med god mat i går. Ingen tvil om det. Til og med kake. Og selv om intensjonen var der så ble jeg alt for mett til å unne meg en is. Det får bli en annen dag. Jeg brukte derimot dagen til å reflektere også. Reflektere over alt som fungerer i dette landet. Vi har så lett for å klage på det som ikke er så bra. At maten er dyr, skatten er høy og at politikerne ikke skjønner noen ting.

Akkurat det med skatten er en liten hjertesak. Jeg skyldte skatt i år. Det er jeg ikke så innmari positiv til, kjenner jeg. Men noe av det skattepengene mine brukes til er jeg derimot veldig for. Jeg har det siste året vært storforbruker av skattepenger nemlig. AS Norge har brukt tusenvis av kroner på meg. Og det stopper ikke. Både restskatten min og antakelig all den skatten jeg har betalt fra før er som småpenger å regne mot det som er brukt for å reparere og behandle meg det siste halvåret. Og det neste året, minst, blir det ikke noe billigere. JEG blir ikke billigere.

Så jeg er av dem som tenker at vi på mange måter bor i verdens beste land. Noen har kjempet både for friheten og demokratiet som vi er så heldige å være en del av. Noen har også stått på barrikadene og kjempet fram ordninger som gjør at vi har krav på både hjelp og behandling når vi trenger det. en hjelp jeg kanskje ikke hadde hatt mulighet eller råd til om jeg hadde bodd et annet sted i verden. Velferdsstaten som vi kaller det. Jeg må si at jeg nå har kjent på kroppen hvor viktig den kampen har vært. Og hvor viktig det er for deg og meg at denne ordningen fungerer.

Så i går heiste jeg flagget. Jeg spiste god mat og kake og jeg pyntet tursekken og veteranbilen med flagg. Jeg feiret verdens beste land. Litt egoistisk i år. Jeg feiret frihet, demokrati og velferd. Bunaden fikk fri. Den skal i ilden senere i måneden både i en og to og tre konfirmasjoner (puh!), så på denne bursdagen ble det turbukse og fjellsko. Og rødt, hvitt og blått i hårstrikken og stetteglass til drikkevannet på tur.

Hipp hurra for Norge!

Med utsikt til barnetog, flaggpyntet sekk, stetteglass med vann (!), sløyfe i fletta og 58 år gammel bil, så ble det en fin 17.mai.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg