Påsketradisjon – dagsfyll uten ski !

Nett og sosiale medier renner over om dagen. Om folk som mot sin vilje har hjemmepåske. Hytteturister som er «alene» i bakken og ikke kan ha slekta på påskebesøk. Restauranteiere på skidestinasjoner som må holde stengt. Vi sitter fortsatt her på vår egen tue og forholder oss så godt vi kan til dagens anbefalinger og smittevernsrestriksjoner. Folk legger ut bilder med minner fra den forgjettede påsken 2019 og savner med store bokstaver. SAVNER!

Jeg savner også. Både påskebesøk på andres hytter, Bohuslânpåske og bypåske. Men heldigvis er det enkelte påsketradisjoner som fortsatt er absolutt gjennomførbare, både i fjorårets og årets koronapåske. De siste par årene gjennomført i lavlandet selv om grunnlaget tross alt ble lagt i fjellet.

Ingrediensene er som følger:

  • 2 stykk relativt unge damer.
  • 1 stykk bålpanne eller annet påtent av type ved. Gammel edelgran fra jul anbefales ikke da det kan føre til askebiter i proseccoen.
  • Sol, i alle fall glimtvis.
  • Snø er ikke så farlig, dette har definitivt ikke nødvendigvis med afterski å gjøre.
  • Ull, i passe mengde, det kan fort bli varmt i sola.
  • Solbriller: mysing er uheldig for unge damers ansiktshud.
  • Bobler eller vin eller øl, i vårt tilfelle: alt det nevnte.
  • Noe godt å spise.
  • En egnet ettermiddag, ikke start for sent, ettermiddagen kan gjerne begynne når klokka bikker midtpådagen…

Resultatet blir fryktelig hyggelig og har tradisjonen tro navnet påskedagsfylla!

Solbriller er et must. I sola. Foto: Å.S.

Gule påsketulipaner kan også være en viktig ingrediens.

Bål, altså!

Solnedgangen er vakker også i lavereliggende strøk.

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg